Pappa är död

Det har blivit mycket sorg på sistone. Nu är pappa en av dem vi sörjer och saknar så hjärtat vill brista. Hans hjärta höll inte för alla sorger och mödor längre. På fredag morgon slutade hans hjärta slå. En fridfull död för honom, men han fattas oss.
 
 
Men vi fick en hrlig lång utehöst tillsammans innan han plötsligt inte längre fanns med oss. Här skämtar pappa med svärfar Kalle, Hanna och Kristoffer.
 
 
 

snö

Så här såg det ut på fredag morgon, snön kom alltså för att stanna, vad jag tror, 18 oktober i år. Förra året bara regnade det till  1 advent 3 december fanns ett snötäcke som inte smälte förrän i april.
Isen lägger sig på Bjumisträsk.
På bäckar och diken håller den redan att gå på för Elva.
Solen och snön gör världen så ljus! Men bara en kort stund, nu mörknar det så tidigt varje dag. Jag bävar för övergången till normaltid. Då blir det kolmörkt när jag kommer hem varje dag direkt. Men morgnarna blir förstås ljusare en stund, innan Kaamos sveper in oss i midvinternatt under 6 veckor.
 
 

10 oktober, Brittsommar på riktigt

I två veckor har vi njutit varmaste vackraste Brittsommar. Inte förra höstens brittiska regnväder utan en riktig traditionell Brittsommar med helgonets varma förbönsvindar. I kväll när vi for ut med hästar och hundar var det en ljuvlig afton med spegelblank yta på Bjumisträsk och en silverskimrande måne som speglade sig däri.
 

RSS 2.0