Vassholmen för första gången i sommar

Fostersonen Nasir skulle ha friluftsdag med sommarskolan på Vassholmen, pojkarna och jag följde med.
 
Mina tre fina "småpojkar" Aron, Nasir och Elis, storsonen kan förstås inte vara med på denna bild enär han arbetar som svetsare på Volvo lastvagnar långt i södern. "Nu har du fem killar" sa Aron. "Nej, fyra menar du." svarade Elis. "Du, jag , Fredrik, Nasir och pappa, det blir fem." "Men pappa är ju en gubbe!" "Inte om man räknar som killar och tjejer, då är pappa en kille." så resonerade gossarna medan vi väntade på färjan ut till holmen.
 
 
Medan Nasir gick med klassen på guidad rundtur gick jag och pojkarna och såg på lämningarna efter flottningsepoken. Här är vi på den välbevarade lastkajen.
Kändes rätt med mina 40-talskläder där på kajen. Koftan var en gång farmormors. En fin köpeskofta från mitten på 40-talet. Klänningen från Birgit också i 40-talsstil är dock bara 30 år gammal.
 
 På Vassholmen har Bröt en scen, där visar de en musikal i år. Den har fått goda recensioner.
 
Elis fick en vackert dekorerad korv med glutenfritt bröd som mellis.
Aron fick våfflor och var mycket nöjd.
Nasirs klass skulle sjunga och dansa runt majstången. Först var Nasir tonårsaktigt blyg, men när Aron kom med gjorde han det också och de hade båda en jätterolig stund. Speciellt uppskattade de båda Sista-paret-ut eftersom de lyckades hålla ihop länge.
Aron blickar ut över Kalixälvens mynning, denna älv som skapat förutsättningar för mänskligt liv i tusentals år, varav flottningsepoken var ett av de senaste sätten som älven skapat välstånd för Sverige.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teater i Björkfors

Unga Örnar avslutade terminen och öppnade caféverksamheten på Kvarngården med teater. Två klassiker stod på repertoaren; Bockarna Bruse och Rödluvan och vargen. Elis var mellersta bocken Bruse samt jägaren och Aron var skurkrollerna; trollet och vargen. Medan Elis hade en mer nedtonad spelstil spelade Aron ut hela registret: "Jag gillar att spela teater."
 
 
Hela teaterkompaniet samlat medan de mottar applådåskorna, regissör, scenograf och ledare Marina (på bild) och Hanna (gömde sig):
 
Efteråt var det lotteri till förmån för Unga Örnar och Thomas vann precis det han ville ha:
Picknick-väska på ryggen. Aron vann ryggsäcken som han ville ha, i pappas hand. Turgubbar är de!
 
 
 
 
 
 

Midsommar i Björkfors

Vi firade midsommar i oerhört stillsam stil.Förra året var det stort firande på Pengsjögården men i år blev det inte så. I stället for vi med fostersonen Nasir, Aron och Elis till Kvarngården i Björkfors. Alla hade gått hem när vi kom, utom Martin och hans mamma, det var roligt att träffa dem och vi fick göra dem sällskap medan de väntade på färdtjänsten som inte kunde anpassa sig efter festtiderna ens på midsommarafton.
 
Nasir förundras över sitt livs första majstång. Jag och Aron förevisade Små grodorna för honom och det tyckte han var lustgt att se.
Vi hann i alla fall köpa lite i cafét innan de stängde klockan tre.
 
 

Skolavslutning

Elis och Aron har också begått skolavslutning en solig dag i Kalix. Så här såg de ut när de avslutade sitt första repektive fjärde år i grundskolan:
 
Tyvärr får Elis inte ha Monica som lärare i femman, men vi är tacksamma för detta år ändå!
Isak, Alvin och Aron älskar Michael Jackson och har klätt sig i hans stil dagen till ära.
 
 
 
 
 

Vävutställning och fisketävling i Lappträsk

Denna osedvanligt sköna maj bjöd på fisketävling och vävutställning i Lappträsk:
 
Dessa tre representerade familjen i tävlingen, men fick nöja sig med att vinna på lotteriet som hölls på deltagarbiljetten.
På vävutställningen fick vi väva på en väv som påbörjades trettio år tidigare.
 
Elis vävde en bra bit på denna veteranväv.
 
Dagens fynd, vi skaffade ny matta till sovrummet. Mamma har vävt av korta resttrasor i rosengång så den blir härligt tjock kalla morgnar.
Det är en färgfest att vara på vävutställning i Lappträsk.
Lappträskdräll.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0