Ruskvädershunden

Nu är det plusgrader och stark vind. Igår började dagen med 15 minusgrader och klart väder. Aprilvädret fortsätter.  Blötsnöstorm gillar få levande varelser. Men Elva är i sitt esse, hon vänder nosen mot vinden och tar in all information. Jag tycker det syns på bilden hur koncentrerad hon är när hon gör så. Och är min hund lycklig så är jag det. Då gör det inte så mycket att aprilvädret börjat redan i februari.

Februari

På förmiddagen en solig februaridag ser badsjön mindre badvänlig ut. Snart kan man promenera ut till den branta ön efter skoterspåren, det går ju också att ta skidorna dit redan nu. Skaren bär bra. Men man vet inte från dag till dag, februari brukar kännetecknas av stabilt och ganska kallt väder. Så har det inte varit nu i år. Hittills har februari bjudit på storm, tö, snörekord och 25 minusgrader lite ojämnt fördelat över tid. Mer april än februari med andra ord.

Höga snövallar och många långa timmar av snöröjning  kännetecknar februari 2015. Ännu har vi nästan hälften av dnena korta månad kvar men knapapst kan det komma något väder denna månad som vi inetr edan upplevt, regn och snö och allt däremellan har vi redan haft de fösta veckorna av denna vintrigaste av månader.
 

Kyndelsmässodagen 2015

Idag är det Kyndelsmäss, lille jul och en första aning om vår och ljusare tider. I år var det mycket snö och vackra frostrosor på fönstret mot söder:
 
 

RSS 2.0