Julefrid 22 december-årets kortaste dag

-5 grader och lite klart väder årets kortaste dag.

Julefrid med allt levande.

Fauna i ovanligt fridfull pose.Tilda Talgoxe tuggar fridfullt på en talgboll.

Majan och Chateaux tuggar fridfullt på sitt hö.

Fågelträdet 4:e advent

En kort tid är det ljust och vintern kräver mycket energi. Dessa små talgoxar fyller förråden för den långa kalla natten.

 

 

 


Fågelmat i vintermörkret

Med så korta dagar som vi har nu är det viktigt att hålla fröautomaten full och ständigt ha talgbollar i fågelträdet. Småfåglarna har inte många ljusa timmar på sig att fylla energibehovet för de kalla och blåsiga dagarna.


Lucia och gröt i Björkfors

Igår var det risgröt med luciasånger av Unga Örnar i klubbstugan.

Fullsatt, festligt , fairy lights.


Lucia

I år fick mormor styla luciatåget hemmavid.
Årets upplaga av Candy Cane Lane

I år är Candy Cane Lane i Björkfors ännu mer än sist. Som varje år. Hur ska det sluta? Vi oroar oss inte-vi ser fram emot nästa års uppdatering men i år njuter vi av 2011 års ännu bättre version:Snövit och hennes dvärgar och rådjur är på plats med ny gran bredvid som blinkar i allehanda färger.


Sann Disneykänsla!
Ny tomtefigur-biinkande, fast det syns ju inte här förstås.Mer lampor kring brevlådorna än förra året:


Vi gillar Candy Cane Lane, Björkforsvarianten! Tack, Anna, Börje, Teresia och Kenneth!!!!
Snö, snö, snö

Så kom all snö på en enda gång:


Kattungar

Nu kommer en bildkavalkad av de underbara små varelser som nu växer och busar så det knakar och brakar i huset:


Leonora och Fauna gillar att leka med byrån som kattungarna lärt sig att öppna nedersta lådan på och så kryper de alla fyra ner där.

Små krypin är populära. Nemi och Fauna tittar ut.Kul när matte bäddar rent i sängen, då kan man busa ordentligt tycker Fauna, Nemi och Tom Puss.


Tom Puss är också en riktig knäkatt.Leonora trivs vid elementet fast hela deras busrum är varmare än alla andra rum i huset.


Brottning är också kul när matte bäddar rent.

Tom Puss liknar sin serie-namne, fast han inte är helt vit har hans fina ansiktsteckning den effekten att han ser så klok, snäll och klurig ut.


Nemi liknar också "sin" seriefigur, både till sätt och utseende.Men ibland behöver även små busungar vila.

Snö-törs vi tro att den stannar?

Nu är världen vit, ett 1 dm snötäcke lyser upp. Kanske för denna vinter, men man get aldrig. Just nu, den 7 december är det i alla fall snö i Björkfors.


Snart kommer St. NikolausI natt rider Sinter Claes genom nederländska och flamländska städer och fyller barnens skor med antingen godsaker och presenter eller ris, allt efter hur det skött sig under året som gått sedan förra St.Nikolaus dag. Här i Björkofrs har skorna och farstun städats av Elis och Aron och den blå St. Nikolaus-figuren har satts på sin plats i fönstret vid ytterdörren. Nu får vi se om han rider förbi på sin vita häst i natt och vad han i så fall har med sig till barnen. Ris blir det ju inte eftersom de städat så fint.
Kommer vi att få se spår av St. Nikolaus vita häst här i morgon?

Sleet

Denna britt-vinter får vi inte snö utan sleet eller snöblandat regn som SMHI kallar det. Blött och kallt på samma gång, blåser gör det förstås också. Vi börjar så smått vänja oss.


På marken ser det ut som snö.


På bron är det vatten-då har man brittisk snö; sleet. På sk. Traditional Christmas Markets och Fairs blåser man ut brandskum över besökarna som ska föreställa snö. Blött. Märkligt. Tills man upplevt sleet.

På julkort från Brittiska öarna ser man ofta små barn som sjunger carols i snö under stora paraplyer. När vi upplever sleet förstår man varför.

Andra advent: Söndagsfin vardagssoffa

Så här fint sofföverdrag har mamma vävt åt mig och lagom till advent har hon klätt om vår kökssoffa. Hur fint som helst!


Britt-vinter i BjörkforsSå här ser älven vid puh-pinnebron ut just nu.

Så här såg den ut för ett år sedan när vädersystemen kom från öster och vi hade en riktig ryss-vinter.


Stormen

Det fortsätter att storma, i natt värre än hittllls denna britt-vinter. Regnet slår i byarna och det är skönt att sitta inomhus i värmen. Aldrig är jag så tacksam för ett välbyggt hus med tak som när vädret är så här. Jag kan inte minnas att det någonsin har stormat och regnat så hårt och länge som nu.


RSS 2.0