Hundliv


Kapten är på besök och vi får leva hundliv med världens finaste sennen-hund.

Skogspromenader är bäst, tänk att ha skogen runt knuten-bokstavligen!

Israpport

Vid Puh-pinnebron håller isen för harar nu, men ännu har jag inte sett skoterspår på isen och det är nog klokt, trots kylan har isen inte blivit speciellt tjock och i Torneälven finns stora isfria partier fortfarande kvar trots temperaturer under -40 nattetid. Det måste vara den enorma mängden vatten och dess stora rörelseenergi som gör det, spekulerar snillena i Björkfors och så länge ingen säger emot oss kör vi på den förklaringen.

Björkforsen

 

Puh-pinnebronLillebror bland molnen

Har ni sett att lillebror/morbror har spelat in en nyskapande gospelvideo i Afrika? Jo för visst är det han som sitter där till höger på molnet och sjunger "Chantez, chantez, louez, louez, allez, allez, alleluia-eh!" (sjung, sjung, lovjung, lovsjung, kom igen-halleluja-ah-ah!). Eller...?


Olaglig utvisning av pastor Jean

Nu är man maktlös i en liten stuga i nordligaste glesbygden. Jean Kabuidibuidi har hämtats från sitt förvar för att utvisas precis nu. Inte ens advokaten fick veta något och han vet inte heller var Jean är just nu. Be för att detta ska bli ett i raden av misslyckade avvisningsförsök. Kan ni göra något annat också, gör det!

Uppdaterat 21:05

Det verkar som att utvisningen sker från Örebro flygplats. Aktivister är på väg dit just nu. För kontakt, ring Stefan Svärd på 0704922310.

/Alma- Lena


Pastor Jean utvisas just nu

Askonsdag


Fettisdag
Vi hade fullt hus på fettisdagen-roligt. Min mamma hade redan bakat semlor till sin vävkurs så det blev inget semmelbak i år för mig-ovant men lika gott.


Hanna gav mig dessa vackra ljuslyktor med doftljus som kommer väl till pass nu när fastetiden börjar:

Solig mellanrumsdag i Gällivare kommunJag hade en sådan dag som kommer att vara i mitt minne länge i Gällivare. Det är ofta så med mellanrumsdagar för mig. Mellanrumsdagar tillbringar man aldrig på sin hemort. Mellanrumsdagar väntar man på tåg, eller buss, i en stad man inte känner någon att hälsa på i. Så är det med Gällivare för mig.När mitt ärende till Mamberget var avklarat fick jag lift av en trevlig man till Gällivare där jag sedan tillbringade en solig eftermiddag. Bibliotek hör till mina mellanrumsdagar. På biblioteket träffade jag en trevlig man med andliga intressen och stort intresse för konst  och litteratur.I Vinterträdgården träffade jag en kinesisk kvinna från Calcutta med sin lille svenske son. Hon har bott 5 år i Gällivare och kom dit pga att hennes man fick jobb i Gällivare. Hon ville att jag skulle fota henne och hennes söta son i Vinterträdgården och hon lät mig fota henne med min kamera och visa bilden här.


Det är dessa möten som gör mellanrumsdagar så fantastiskt underbara och energigivande. "Man är mans gamman", det är så sant som det är sagt.


Insnöad fastlagssöndagen 2012

Snöstorm hela natten och morgonen ser ut så här:
06.15Skotta en gång till kattstugan, Kim Vilde är nog hungrig.

07.15 Snart framme vid stugan.


08.00 köra fast med bilen.

09.15 Skotta i väntan på våren och traktorn.

Oväntat och välkommet besök

I torsdags fick jag åka hem direkt efter sista lektionen pga en hemsk influensahuvudvärk, döm om min förvåning när det stod en vacker jättehund på min bro-Kapten!

Det var förstås storasyster Hanna-Félice som kommit hem från sin exil i södern.

Äntligen te igen runt vårt köksbord. Här tillsammans med hennes trevliga eskort. Kristian, Sara och Loke. Vänner från Hjälmareds folkhögskola.

Med en treo och denna underbara överraskning var huvudvärken snart ett minne blott.

Välkommen hem älskade ungen min!

KompisarFlingan och Smilla gnager på en tall tillsammans. Smilla har en bra buskompis i Flingan, bättre fölkompis kan man inte få.

Kiruna bokhandel

Nu är det jämnt mellan Kiruna och Kalix vad gäller böcker. Kiruna har fått sin egen bokhandel igen. Den drivs av Kiruna-tidningen och är precis så underbar som en riktig bokhandel ska vara:

Lysande jordglober i fönstret


Läshörna med blädderex.

Här puffar de för Åsas och min skönlitterära fullängds-CD och det är inte den enda boken med lokal anknytning. Utbudet av norrbottnisk litteratur är enormt.

Vy från laxforsbacken 10 februari


Kompisar från förr II: teTe med Kärstin och hennes hundar-supertrevligt!


Te hos Andreas-alldeles för länge sedan.

Te på Vippabackens café-där jobbade Ida-kul att ses!

Snygga kannor på cafét.

Kompisar från förr I: på midnattskonsert

Att resa hem åt två håll är alltid en resa i tiden. Först reser jag hem till Kiruna och där träffar jag Andreas, Ann-Charlotte och Ann-Jeanette på midnattskonsert i Kiruna kyrka:


Linnea träffar sin forna fröken och min vän Ann-Charlotte.


Danskonsulenten i Dalarna, Ann-Jeanette, lyckades sälja in att ha dansbiennal i Kiruna med att det ligger så centralt! Bra jobbat, Ann-Jeanette! Vi ser fram emot mer dans i vår centralt belägna uppväxtort!

Inomhusaktiviteter i -35Strump- och vantstoppning passar bra kalla vinterdagar-och man behöver ju hela vantar och sockar nu.

Kampsport

Ibland tränar mamma med gossarna och när vi får välja blir det kampsportsträning, dvs boxning kombinerat med sparkar ( i luften naturligtvis):


FrostMajans mule är helt frostig i kylan. Annars är de som vanligt tjejerna. Äter lite mer och busar kanske lite vildare. När det blir för svettigt att busa runt, rullar sig Chateau i snön i -30 graders kyla-mysigt!

Kall söndagspromenad med Elis Kyndelsmäss 2012


-30 grader är inte så farligt om man är rätt klädd och solen skiner. Konstigt nog värmer den redan lite grann.

Björkfrosbygden är vacker klädd i sina skira spetsar av frostiga grenar.

Nu är älven vid puh-pinnebron helt frusen.

Men Björkforsen är förstås fortfarande öppen.

Sådana här dagar känns vägen oändligt inbjudande och skulle det inte vara för de iskalla fötterna hade vi nog fortsatt till vägens ände.
Kalla promenader


Min arbetsdag innebär många promenader genom detta vackra egnahemsområde i Kalix. De senaste dagarna har de varit rejält kalla men också vackarare än någonsin. Född med tur!

Nu är det dags att skaffa katt

...tyckte Vanna med familj så idag flyttade Leonora in till storstan Kalix. Hon fortsätter att kallas Leonora:

Vackra Leonora flyttar till sitt egna hem från sitt barndomshem. Vi är så glada att vi får behålla kontakten med henne.

Leonora på väg till sitt nya hem i helt nyköpt bur, matte Vanna sitter bredvid medan syskonen säger hejdå.


Mot ljusare tider

Tänk att kunna fota gryningen innan man far till jobbet. Dagarna blir längre och ljusare nu.


Iskall Kyndelsmässodag

I går hade vi -30 här i Björkfors, nu är det -29 grader på dagen. Det är kallt här vid älvstranden mellan två berg, vi slår nästan alltid köldrekord i Kalix kommun.

Nu är det 2/2 Kyndelsmässodagen som firas till minnet av Jesu frambärande i templet. Högtryck från Ryssland ger en vackert iskall Kyndelsmässodag.


RSS 2.0