Rotsaksdieten



Min käre make har skrutit om sin nya slimmade stil. På 5 veckor har han gått ner 7 kilo och kommer i både jeans och skjortor som han helt gett upp hoppet om, men som jag ändå sparat för de är så snygga.
Nu kan det avslöjas hur han gjort. Vi har gjort en anti-LCHF-satsning med enormt mycket rotsaker och frukt och grönt medan ost och smör inte synts till. Här kommer nu ett av många recept på goda rätter anpassade till årstiden och plånboken i en familj med små ekonomiska medel.


Italiensk blomkål doppas i en kryddblandning av rismjölk, 1 msk majsena och mycket paprikapulver, timjan, basilika och oregano, 1 tsk grovmalen svartpeppar, örtsalt och lite cayennepeppar.


Skiva en stor vitlöksklyfta tunt över blomkålsbuketterna och droppa lite citronolivolja över innan man ästter in fatet i ugnen som är 225 grader varm.


Efter ca 15-20 minuter är det klart att äta med senapsås gjord av 2 delar rapsolja och 1 del äppelcidervinäger, en hackad gul lök, 1 msk Dijon-senap, och 2 tsk persillado. Mixa med stavmixer. Barnens favorit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0